Den: 27. 1. 2021

Uzavření MŠ z důvodu nařízené karantényUzavření MŠ z důvodu nařízené karantény

Vážení rodiče,

bohužel je tu opět nepříjemné uzavření MŠ. Vzhledem k tomu, že se dne 27. 1. 2021 potvrdilo onemocnění COVID-19 u zaměstnance mateřské školy, rozhodla Krajská hygienická stanice Středočeského kraje o uzavření Mateřské školy Katusice do 4. 2. 2021. Karanténní opatření se vztahují na děti z Kytičkové a Duhové třídy, které byly přítomny v MŠ v pondělí 25. 1. 2021 a přišly tak do kontaktu s osobou pozitivně testovanou na onemocnění COVID-19. Zákonným zástupcům těchto dětí byl odeslán informativní dopis KHS s informacemi o dalším nutném postupu. Ošetřovné rodičům těchto dětí vystaví pediatr.

Na děti ze třídy Sluníčkové a na děti, které v uvedený den (25. 1.) nebyly ve školce přítomny, se karanténní opatření nevztahují. Rodiče mají nárok na ošetřovné z důvodu uzavření MŠ. Pokud potvrzení o uzavření pro nárok na ošetřovné potřebujete, prosím kontaktujte mě na e-mail mateřské školy.

Pokud nás nepřekvapí nějaké nové pozitivity dalších osob, měla by se mateřská škola otevřít v pátek 5. 2. 2021. U dětí, kterým byla nařízena karanténa, je však nutné doložit negativní výsledek testu.

V případě potřeby nás kontaktujte na e-mail mateřské školy.

Nezbývá než doufat, že bude brzy lépe. Přejeme pevné zdraví, nervy a stále spoustu důvodů pro úsměv na tváři.

Za celý kolektiv MŠ Katusice Vás zdraví Helena Kučerová

MŠ Katusice – uzavření covid